sobota, 4 września 2010

Skoro jedna się udała to może i z tą też wyjdzie...

Kolejna eksperymentalna zapiekanka. Wyszła okropnie smaczna, ale to chyba tylko dlatego, że uwielbiam cząber. W oryginalnym przepisie był rozmaryn. Pewnie też niezłe połączenie, ale ja zawsze oszukuję z przepisami:)

CUKINIA ZAPIEKANA Z ZIEMNIAKAMI


3 ziemniaki
mała cukinia
ząbek czosnku
2 łyżeczki cząbru
mała śmietana 18% (gęsta)
tarty ser żółty (około 70 g)
sól
pieprz



Cukinię i obrane ziemniaki pokroić w plastry. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym na zmianę cukinię z ziemniakami. Posmarować przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posypać cząbrem. Śmietanę wymieszać ze startym serem, doprawić solą i pieprzem. Sos rozprowadzić równomiernie na warzywach.

Piec w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut. I nie poparzyć się przy spożywaniu:)





Przepis pochodzi z artykułu: http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/1,87978,8332688,Cztery_razy_cukinia.html
Znów się wtrąciłam. Ale cząber jest lepszy niż rozmaryn;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz