sobota, 4 września 2010

Grzybowe smarowadełko

Zostało mi kilka kurek z zapiekanki, a resztki nie powinny się marnować. Pyszne smarowadełko do chlebka.







MASŁO GRZYBOWE

mała cebula
150-200 g kurek
0,5 kostki masła
ząbek czosnku
sól
pieprz
(ew. kilka kaparów)



Cebulkę pokroić bardzo drobno, dodać przeciśnięty czosnek, poddusić. Kurki pokroić drobno i dodać do duszącej się cebuli. Po około 10 minutach zdjąć z ognia i przestudzić. W tym miejscu też należy dodać pokrojone kapary jeśli mają się pojawić w maśle (lub można je dokładać na kanapkę według uznania). Po przestygnięciu wymieszać dokładnie z masłem i doprawić. Odstawić do lodówki aby masa w pełni zastygła.

Podawać z grzankami.






Przepis znaleziony na: http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/0,0.html
Lekko zmodyfikowany.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz