SAŁATKA Z SELERA NACIOWEGO
2-3 łodygi selera naciowego
80 g gorgonzoli
4-5 rzodkiewek
1 łyżka kaparów
4 ząbki posiekanego marynowanego w ziołach czosnku
1 łyżka ziaren słonecznika
2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
80 g gorgonzoli
4-5 rzodkiewek
1 łyżka kaparów
4 ząbki posiekanego marynowanego w ziołach czosnku
1 łyżka ziaren słonecznika
2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
Sos:
1,5 łyżki soku z cytryny
1 ząbek czosnku przeciśniętego przez praskę
4 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczkę miodu
świeżo zmieloną sól i pieprz
1,5 łyżki soku z cytryny
1 ząbek czosnku przeciśniętego przez praskę
4 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczkę miodu
świeżo zmieloną sól i pieprz
Sałatkę należy przygotować krótko przed podaniem (przez awokado, które lubi zmieniać kolor).
Przepis pochodzi z: http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/2,87561,,Salatka_z_selera_naciowego,,-20364537,9495.html
Uwielbiam sałatki z dodatkiem selera naciowego. Są dzięki temu pysznie chrupiące!
OdpowiedzUsuńpyszna!
OdpowiedzUsuń