To jest jedno z tych dań, które wyglądają tragicznie, ale w smaku są niepowtarzalne.
8 ziemniaków
2 cebule
2 papryczki chilli (zielona i czerwona)
1,5 l. bulionu warzywnego
szklanka mleka kokosowegogaram masala
pieprz ziołowy
łyzka masłaCebulę i papryczki drobno posiekać. Na łyżce masła poddusić, aż cebula zrobi się szklista. Dodać ziemniaki, przyprawy, wlać bulion. Gotować, aż ziemniaki będą miękkie. Dodać mleczko kokosowe. Zupa ma okropny kolor: brązowo-szary. Proponuję zmiksować, wtedy ziemniaki łagodzą ten bury krajobraz :)
Przepis pochodzi stąd: http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/2,87561,,Indyjska_zupa_ziemniaczana,,-20563053,9495.html
nie wszystko co piękne jest smaczne, ba! często co brzydkie jest smaczne, poza tym wystarczy posypać natką pietruszki i od razu talerz wygląda inaczej - ja jeszcze czasem stosuję trik z posypaniem zupy płatkami chili - ożywia każdy szarobury krem
OdpowiedzUsuńnajwazniejsze, ze smakuje i to sie wlasnie liczy:)
OdpowiedzUsuńMleko kokosowe i ziemniaki? Może być ciekawie!
OdpowiedzUsuńfantastycznie kremowa!
OdpowiedzUsuń