niedziela, 13 maja 2012

Fenkuły zapiekane z parmezanem

FENKUŁY ZAPIEKANE

4 niewielkie fenkuły
łyżka oliwy z oliwek
4 łyżki parmezanu
sól, pieprz
łyżka masła

Fenkuły umyć i drobno pokroić . Gotować w osolonej wodzie przez 5 minut. Odcedzić i przełożyć do nasmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego (ja wybrałam kilka małych), doprawić solą i pieprzem. posypać parmezanem i wiórkami masła. Zapiekać 10 minut w piekarniku nagrzanym na 180 stopni, aż parmezan się przyrumieni. Podawać od razu jako dodatek do obiadu.







Przepis pochodzi z newslettera Ugotuj.to

1 komentarz:

  1. Mam wrażenie, że mało kto wykorzystuje w kuchni fenkuł (ja też nie), a szkoda, bo jest pycha.

    OdpowiedzUsuń