CURRY Z JAJKAMI
8 jajek
100 g kolorowej papryki
2 małe cebule
2 ząbki czosnku
4g kminu w proszku
3 cm kawałek imbiru
1 łyżka koncentratu pomidorowego
kurkuma
chilli
garam masala
garstka kolendry
200 ml mleka
Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić na połówki lub ćwiartki. Czosnek oraz cebule drobno posiekać i usmażyć na oliwie. Dodać koncentrat pomidorowy, posiekaną kolendrę i doprawić przyprawami oraz startym na drobnej tarce imbirem. Następnie dodać pokrojoną w kostkę paprykę, dolać mleko i dusić na niewielkim ogniu aż papryka zmięknie. Curry nałożyć do głębokiego talerza i na wierzchu położyć jajka.
Przepis pochodzi z: http://palcelizac.gazeta.pl/palcelizac/1,110783,9779558,Curry_z_jajek_,,ga,,3.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz