Jeżeli arbuz w occie sprzed kilku dni kogoś przeraził to dla własnego zdrowia psychicznego proponuję nie czytać tego posta. Zawiera niebezpieczną mieszankę wybuchową: arbuza, ocet, fetę i u mnie rukolę, bo szpinaku nie było:( .
SAŁATKA Z ARBUZEM
0,5 dużego arbuza
opakowanie fety
garść liści szpinaku (lub roszponki lub rukoli)
szczypta suszonej mięty
Sos:
0,5 szklanki octu balsamicznego
0,25 szklanki cukru
0,25 szklanki wody
Arbuza obrać i pozbawić pestek. Razem z fetą pokroić w kostki, dodać szpinak (rukolę) i wymieszać. Składniki sosu gotować razem kilka minut, aż nabiorą konsystencji syropu. Sałatkę polać przestudzonym sosem i posypać miętą.
Przepis przyszedł do mnie stąd: http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/1,87978,8209201,Arbuz__Na_okraglo.html
arbuz i feta to juz brzmi pycha:)
OdpowiedzUsuń