sobota, 6 sierpnia 2011

Naleśniki ryżowe z kurczakiem i kapustą

A dziś na obiad były NALEŚNIKI RYŻOWE Z KURCZAKIEM I KAPUSTĄ według przepisu z Kwestii Smaku (od dziwo nic w przepisie nie zmieniałam). Nie będę kopiować przepisu bo wystarczy kliknąć link, ale powiem tak: było przepysznie, lekko orientalnie i odświeżająco ziołowo. Szczerze polecam.

Jedyne co dodam to porady praktyczne:
1. nie za dużo farszu, bo ciężko będzie zwinąć
2. po zwinięciu polecam na chwilę położyć rolkę "szwem" do dołu, kiedy papier podsycha rolka się zaklei i nie trzeba będzie non stop jej poprawiać
3. bardzo delikatnie trzeba się zachować przy smażeniu gdyż bardzo łatwo przerwać papier ryżowy
4. proponuję wrzucać na krótko ale na bardzo dobrze rozgrzany tłuszcz, robią się wtedy chrupiące (w przeciwnym wypadku papier ryżowy robi się "gumowaty")

Ja do maczania użyłam słodkiego sosu chilli Tao Tao i mogę z ręką na sercu polecić ten zestaw.

1 komentarz:

  1. lubię papier ryżowy, zawijam w niego gołąbki. Twoja propozycja jest bardzo interesująca:))

    OdpowiedzUsuń