KUSKUS Z SOSEM PAPRYKOWYM
2 szklanki kuskusu
2 szklanki bulionu warzywnego
wiórki parmezanu do posypania
5 strąków kolorowej papryki
3 łyżki sklarowanego masła
1/4 szklanki śmietanki
lyżeczka sosu tabasco
2 łyżki posiekanej bazylii
sól, pieprz
natka pietruszki
Kuskus zalać gorącym bulionem i odstawić aż nasiąknie. Oczyszczoną paprykę pokroić w niezbyt małą kostkę i dusić na maśle przez kilka minut. Następnie zmiksować na niezbyt gładką masę. Dodać posiekaną bazylię, sos tabasco i zagotować. Doprawić solą i pieprzem. Dodać śmietankę, starannie wymieszać i zdjąć z ognia. Dodać do kaszy kuskus, delikatnie wymieszać, posypać natką i parmezanem.
Przepis pochodzi z: Obiad w pół godziny (Biblioteczka poradnika domowego)
Uwielbiam kuskus za szybkie przyrządzanie. Bardzo często go serwuję!
OdpowiedzUsuńAle pyycha! Jej, stęskniłam się za kuskusem!
OdpowiedzUsuń