Danie trochę podobne do tego sprzed kilku dni. W sumie to nawet mocno podobne:)
ZIEMNIAKI PO BOMBAJSKU
1 kg ziemniaków
4 pomidory
1 łyżeczkę nasion gorczycy
0,5 łyżeczki mielonego kuminu
1 łyżeczkę kurkumy
1 łyżeczkę mielonej kolendry
1 łyżeczkę chilli
około 5 cm imbiru
1 łyżeczkę garam masala
350 ml bulionu warzywnego
pęczek kolendry
Imbir obrać i pokroić w słupki, ze wszystkimi przyprawami wrzucić na rozgrzany olej. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, po minucie smażenia dodać bulion i pod przykryciem gotować około 15 minut. Dodać pokrojone w kostkę pomidory i posiekaną kolendrę, gotować jeszcze około 5 minut.
Świetnie nadaje się jako odmiana po "zwykłych, codziennych " ziemniakach.
Przepis pochodzi z: http://www.kuchnia.tv/kuchnia_przepis_0-0-2067_46-ziemniaki-po-bombajsku.html
mmm super!
OdpowiedzUsuń