CURRY JAJECZNE
1 szklanka pokrojonych pomidorów
4 jajka ugotowane na twardo
1 cebula
1 zielone chilli
1 łyżeczka garam masala
1/4 łyżeczki kurkumy
1 łyżeczka pasty czosnkowej
0,5 łyżeczki cynamonu
olej
sól
Pokrojoną cebulę, ze wszystkimi przyprawami należy kilka minut dusić na oleju. Dodać pomidory i niewielką ilość wody. Dusić na średnim ogniu około 20 minut, do uzyskania dość gęstego sosu. Dodać ugotowane jajka przekrojone na połówki, chwilę podgrzewać.Posolić do smaku. Podawać na ciepło z ryżem.
Przepis pochodzi z: http://www.nigella.com/recipes/view/egg-curry-2697
ta jajeczna wersja jest świetna!
OdpowiedzUsuńpodoba mi się!
OdpowiedzUsuńcoś zupełnie odmiennego ;]