sobota, 14 grudnia 2013

Pałki kurczaka z miodem i cynamonem

CYNAMONOWO-MIODOWY KURCZAK



Źródło: newsletter Ugotuj.to

 8 dużych pałek kurczaka
4 ząbki czosnku
0,25 szklanki oliwy
2 łyżki sosu sojowego
0,25 szklanki białego octu winnego
0,25 szklanki miodu
1 łyżeczka suszonego tymianku
0,5 łyżeczki mielonego imbiru
0,5 łyżeczki musztardy
 łyżeczka cynamonu (w oryginalnym przepisie zapomnieli o tytułowym składniku)

Wszystkie składniki wymieszać i odstawić do lodówki na noc aby zamarynować kurczaka. Ułożyć mięso w naczyniu żaroodpornym, polać marynatą, przykryć folią aluminiową i piec w 140 stopniach ok 40 minut. Następnie zdjąć folię, ponownie polać mięso marynata i piec 20 minut w temp 180 stopni, odwracając mięso aby skórka przypiekła się równomiernie.

http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/z-cynamonem-2013#

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz