ROSÓŁ Z GRZYBAMI I ZACIERKAMI
Przepis Adama Chrząstowskiego pochodzi z programu Adam po pracy
(http://www.kuchniaplus.pl/kuchnia_przepis_0-0-4616_rosol-z-lesnymi-grzybami-i-zacierkami.html)
200 g grzybów leśnych (kurka, podgrzybek, gąska, borowik)
1 l rosołu
1 cebula
2 ząbki czosnku
3 łyżki koperku
1 jajko
mąka
sól, pieprz
ziele angielskie
liść laurowy
0,25 kostki masła
Cebulę i czosnek posiekać, grzyby pokroić w kostkę. W garnku rozpuścić masło, wrzucić cebulę, czosnek i grzyby. Dusić około 5 minut. Zalać bulionem i doprawić. Gotować 15 minut i wrzucić koperek. Jajko, szczyptę soli i mąkę wymieszać. Musi powstać twarde, jednolite ciasto(warto zrobić wcześniej i wstawić na chwilę do zamrożenia, albo na dłużej do lodówki). Po jego wyrobieniu, zetrzeć na tarce i dodać do zupy. Doprowadzić do wrzenia i podawać.
Dzień dobry,
OdpowiedzUsuńUprzejmie proszę o przekazanie kontaktowego adresu e-mail i bloga którego dotyczy wiadomość na kontakt@blog-media.pl. W najbliższym czasie chciałabym przedstawić możliwość współpracy.
pozdrawiam serdecznie
Magda