Źródło: http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/1,87978,8312070,W_warzywnym_ogrodzie.html
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhwbmsr-VzDU-1H61VCZQk4hiQKbahUk2R4dwKw0sZjrRanmuFHsTFmjOGK40mLGcSw8KnMea0yk4Vjsf-ve7KrEoHdGQ8aJWup-nDb3w_7T7mJ0e4CvK1vr5hfYXSf9KlltL32R7LDzhk/s320/CAM00621.jpg)
0, 5 pęczka pietruszki
1 ząbek czosnku
0,5 kg ugotowanych ziemniaków
0,5 kg mięsa wołowego mielonego
2 jajka
2 łyżki startego parmezanu
sól, pieprz
oliwa
2 pomidory
Cukinie myjemy, przekrajamy wzdłuż i wydrążamy nasiona. Pietruszkę i czosnek drobno siekamy, wrzucamy do miski. Dodajemy ziemniaki, a następnie rozgniatamy wszystko widelcem. Dodajemy jajka, mięso i ser. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki i nadziewamy nimi cukinie. Pomidora kroimy w cieniutkie plasterki. Dno naczynia do zapiekania smarujemy oliwą, układamy warstwę lub dwie pomidorów a na nic cukinie. Skrapiamy oliwą i zapiekamy ok 30 minut w 180 stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz