niedziela, 6 listopada 2011

Tofu +kiełki

Dziś danie o dość ciekawym składzie. Jego składniki to : soja, soja, soja... Jakkolwiek dziwnie to brzmi piszę samą prawdę. Bo jakby się zastanowić: mamy tofu czyli twarożek sojowy, kiełki soi i sos sojowy...

TOFU Z KIEŁKAMI SOJOWYMI
 
200g tofu
2 łyżki oleju
garść kiełków sojowych
2 łyżki sosu sojowego
mały pęczek kolendry

Tofu pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzaną patelnię z tłuszczem. Smażyć na złoto. Pod koniec dodać sos sojowy, chwilę podsmażyć i dodać kiełki oraz posiekaną kolendrę.



Przepis: miesięcznik Kuchnia 11/2011

1 komentarz:

  1. Cześć. Szukając dziś na allegro kiełkownicy, odkryłam, że ktoś posłużył się Twoim zdjęciem. Tu jest link: http://allegro.pl/kielkownica-mala-kielki-gratis-cenowy-hit-i2425860806.html
    Zdjęcie znajduje się w opisie aukcji. Zgłoś to administracji allegro. Sprzedawca ukradł też zdjęcie zrobione przez moją siostrę. Pozdrawiam! :)

    OdpowiedzUsuń